לימודים אקדמיים חשובים כדי להתקדם בחיים ועל מנת לרכוש השכלה בתחום נבחר ולפתח בו קריירה. ישנם מסלולים מבוקשים ופופולאריים כמו פסיכולוגיה, משפטים, מדעי המחשב, הנדסת תוכנה, רפואה וכלכלה, מקצועות אלה הינם בעלי יוקרה וסטטוס גבוה, אך כדי לבחור תחום לימודים יש להתחשב בגורמים נוספים מעבר ליוקרה של התואר, לדוגמה אפשרויות תעסוקה, התאמה למקצוע, אפשרויות תעסוקה, אפשרויות קידום בתחום ועוד. הפעם בחרנו להתמקד בלימודי משפטים ולהלן 7 עובדות שיעזרו לך להחליט האם לימודים משפטים מתאימים לך.
- שעות עבודה ארוכות – כדאי לדעת כי עם סיום התואר הראשון במשפטים יש לעבור התמחות בת שנה באחד המשרדים לעריכת דין, ובתקופה זו זוכים למשכורת נמוכה ויש לבלות במשרד שעות ארוכות. כמו כן, גם לארח הסטאז' ומעבר בחינת ההסמכה של לשכת עורכי הדין יש לעבוד שעות ארוכות, בין אם בוחרים לפתוח משרד עצמאי ובין אם עובדים כשכירים במשרד עורכי דין או במחלקה משפטית בארגון מסוים. שעות העבודה הארוכות לא בהכרח מתגמלות, לכן ניתן למצוא עורכי דין רבים שפנו לעסוק בתחומים אחרים ורווחיים יותר.
- אפשרויות תעסוקה – ידוע כי התחרות בשוק עורכי הדין רבה ועל כל משרה יש קופצים רבים. חשוב לזכור כי מדי שנה מסיימים אלפי סטודנטים חדשים את הלימודים ובנוסף יש ישראלים רבים אשר לומדים תואר ראשון או שני למשפטים באוניברסיטאות בחו"ל. עם זאת, בוגרים מצטיינים ובוגרים המתמידים להתמחות ולרכוש ידע וניסיון יוכלו להשתלב במגוון עבודות במשק הישראלי, לכן ישנה חשיבות גם למוסד הלימודים בו בוחרים, וחשוב לציין כי לימודי משפטים במכללה האקדמית נתניה מאפשרים לך לצבור נקודות זכות בהשוואה לבוגרי תואר במשפטים ממוסדות לימוד אחרים.
- יכולת הבעה וניסוח – לימודי משפטים מתאימים לבעלי כישורים מיוחדים, וחשוב להיות בעל יכולת הבעה גבוהה וניסוח רהוט ומדויק. עליכם לייעץ ללקוחות, לייצג לקוחות בפני הערכאות השיפוטיות, לנסח הסכמים ומסמכים בעלי תוקף משפטי ועוד. לכן, עורך דין חייב להיות בעל יכולת ניסוח והבעה מדויקת וגבוהה.
- ניהול משא ומתן – עורכי דין נדרשים לנהל מו"מ מול עורכי דין אחרים ומול רשויות שונות. אם אתה אוהב לנהל מו"מ הרי מקצוע עריכת הדין מתאים לך.
- ייעוץ משפטי – תפקידו של עורך הדין להעניק ייעוץ משפטי ללקוח או לארגון בו הוא עובד. חשוב לדעת כי חלק גדול מעבודתו של עורך הדין מתמקד בייעוץ משפטי בפגישות עם לקוחות ועליו להעמיק את הידע וללמוד את הנושא לעומק על מנת להעניק ייעוץ מקצועי ומדויק.
- מבחני סף והתמחות – כאמור, בסיום הלימודים יש לעבור שנת התמחות ולאחריה יש לעבור את מבחן הסף של לשכת עורכי הדין. מבחן ההסמכה ידוע כקשה במיוחד ולכן רק אם אתה ערוך לכל נפשית כי עליך לעבור שנת התמחות לא פשוטה ומבחן הסמכה מאיים במיוחד תוכל לצלוח את שני המכשולים הקשים שעומדים בפניך עד שתוכל להתחיל להעניק ייעוץ משפטי.
- לימודים קשים – לימודי משפטים מתאימים למי שאוהב להשקיע בלימודיו, לקרוא מידע רב ולהעמיק בו, כמו גם לשנן פסקי דין, חוקים ותקדימים רבים.