אנשים מעטים מאד זוכים לעבוד במקצוע שהוא גם ייעוד ואשר מאפשר להם להרים תרומה מכרעת לעיצוב פני החברה ועתידה באופן יומיומי.
בין המקצועות הערכיים ביותר בשוק העבודה, ניתן למנות את מקצוע ההוראה. מאז רפורמת אופק חדש נלווה לערכים גם תלוש משכורת נאה ובצידו תנאי עבודה נוחים, בטחון וביקוש. אין פלא שאנו רואים יותר ויותר אנשים איכותיים אשר בוחרים ללמוד תואר ראשון בחינוך בידיעה שהם יקבלו שכר נמוך יותר אם היו הולכים ללמוד את מקצוע ההנדסה למשל. תואר בחינוך יאפשר לכם ללמד באופן פרטי ובכל מסגרות החינוך, תוך שאתם מנהלים חיי משפחה לצד חיים מקצועיים מלאים ומספקים.
באופן טבעי הפריחה בתחום השפיעה גם על האפשרויות לרכישת המקצוע. כאשר רוצים לבחור במוסד המתאים מגלים שקשה להצביע על התכנית הטובה ביותר. במאמר זה תוכלו למצוא כמה טיפים שיסייעו לכם לעשות את הבחירה הנכונה ולהתמקד בדברים החשובים.
השיקול הראשון שאין לזלזל בו הוא השיקול הכלכלי. ברור שעדיף לבחור את התכנית הטובה ביותר שמחירה הוא הנמוך ביותר, אך למרבה הצער תג המחיר הנמוך אינו מוצמד תמיד דווקא לאפשרות המועדפת. כדי ללמוד במוסד המועדף עליכם, כדאי לעשות מאמץ, אבל בהחלט אין להתעלם מהשיקול הכלכלי ובחירת המקום הנכון יכולה להתחיל בהשוואת מחירים אשר תאפשר לכם לפסול מוסדות שאינם בהישג ידכם, או לברר על מלגות וסיוע במוסדות שמעניינים אתכם.
השיקול השני גם הוא פרוזאי ומעשי לחלוטין: מיקום המוסד עשוי להשפיע על בחירתכם. יש מי שרוצה להתרחק מבית משפחת המוצא ככל האפשר ולבנות חיים עצמאיים ככל האפשר, ויש מי שמעדיף לדבוק בתמיכה ובביטחון שמעניקה הקרבה למשפחה. כך או אחרת, האזור שאתם מתעניינים בו משפיע במקרים על בחירתכם ויכול להוריד מוסדות מרובים מרשימת המשאלות שלכם.
השאלה השלישית שמעסיקה רבים מהפונים למסלול הזה היא – מכללה או אוניברסיטה? בתחום החינוך ניתן למצוא מכללות ואוניברסיטאות רבות בכל אזורי הארץ. ישנה נטייה רווחת להניח שהלימודים באוניברסיטאות הם איכותיים יותר, אך כדאי לברר לעומק את המסלול בכל החלופות הבאות בחשבון. המכללות משקיעות הרבה בתלמידיהן ובמקרים רבים תופתעו לטובה. בדקו גם שהמוסד שמעניין אתכם מציע התמחות במסלול הלימוד שמעניין אתכם – מתמטיקה, אנגלית, לשון וכדומה. בנוסף, ישנן התמחויות בגיל הרך, בגילאי יסודי ועל יסודי, בתחום החינוך המיוחד, בחינוך מוסיקלי ועוד ועוד. לא כל המקומות מציעים את כל המסלולים האפשריים ויש להבטיח שתוכלו להתפתח בכיוון הנכון עבורכם.
שאלה נוספת היא תנאי הקבלה. האם אכן כדאי לאבד שנת לימודים שלמה כדי לשפר את הנתונים ולהתקבל למקום הרצוי, או שאולי עדיף להתפשר על מוסד הלימודים ולזכות בשנת לימודים תמימה? התשובה משתנה מאדם לאדם, אבל רף הקבלה בהחלט עשוי להשפיע כך או אחרת על בחירת המוסד הרצוי. נקודה נוספת למחשבה היא הרקע המוקדם שאתם מגיעים ממנו – יתכן שאתם מכוונים את עצמכם להוראה עבור מגזר מסוים וכדאי לבחור את המוסד שיכשיר אתכם בהתאם.