אתם אוטוטו משתחררים מהצבא. אז אולי לימודים עדיין לא בראש שלכם, אבל כדאי כבר עכשיו לבחון כיוונים תעסוקתיים. כך, גם ההורים יהיו רגועים וגם אתם לא תצטרכו להירשם לתחום הלימודים האחרון שנותר לפני שההרשמה לסמסטר מסתיימת. וכאן, עולה השאלה – איך אבחון תעסוקתי לחיילים משוחררים יעזור לך למצוא את דרכך בחיים?
אבחון תעסוקתי בקלות
אבחון תעסוקתי נועד לעזור לכם לבחור את הכיוון המקצועי בחיים שבו תרצו להתפתח ולהעצים את הידע שלכם. אל תטעו, הכוונה תעסוקתית אינה מחליטה עבורכם באיזה מקצוע תעבדו, את ההחלטה הלא פשוטה הזו אתם תצטרכו לעשות לבד. במהלך האבחון יוצגו לכם כיוונים שונים שבהם אתם יכולים ללמוד ולהתפתח, תוכלו להכיר מקצועות מגוונים שאולי לא שמעתם עליהם מקודם ותבחנו את יכולותיכם ואת הגבולות שלכם. כמו כן, במקרים רבים מוצע אבחון תעסוקתי לחיילים משוחררים בהנחה משמעותית או בחינם. אז מדוע לא לנצל זאת? בנוסף, אם אתם מתכוונים להתחיל ללמוד ישר מבלי לעבוד בעבודה מועדפת או לטוס לטיול שאחרי הצבא, יוכלו באבחון התעסוקתי להציע לכם מגוון מכינות קדם אקדמיות שיעזרו לכם להסיר חלודה ולהתכונן ללימודים האינטנסיביים במוסד להשכלה גבוהה.
אבחון קצר לעומת יום אבחון – מה עדיף?
במסגרת ההכוונה התעסוקתית מוצעים בדרך כלל שני סוגי אבחונים – אבחון קצר הכולל פגישת ייעוץ אחת או שתיים או יום אבחונים מלא. השאלה הגדולה היא מה כדאי? זה כמובן, תלוי במקרה. אם אתם כבר סגורים על כיוון תעסוקתי והתואר או הקורס שאליו אתם רוצים להירשם, אבחון קצר של שעה-שעה וחצי יתאים לכם יותר. שהרי למעשה, כבר החלטתם מה אתם רוצים לעשות, אתם רק זקוקים לאישור ממומחה, על מנת לוודא שזה באמת הכיוון. מנגד, אם לאחר שהשתחררתם מהצבא אין לכם מושג ירוק מה תרצו לעשות בחיים, יום אבחון שלם יתאים לכם יותר. במהלך היום הזה תוכלו לבחון כיווני תעסוקה שונים, מגוון תארים וקורסים המוצעים בארץ (לפעמים גם בחו"ל) ולבדוק את הכישורים שלכם, כדי לברר באיזה תחום אתם חזקים באמת.
מה עושים ביום אבחון?
מבנה יום האבחון תלוי במכון שמעביר אותו. על כל פנים, יש להביא בחשבון שמדובר ביום מלא, ולכן חשוב להביא אוכל ושתייה. יום אבחונים כולל בדרך כלל פגישות ייעוץ, מעבר מבחני אבחון והמלצות לקראת המשך הדרך. על פי רוב, ביום זה עוברים 3 פגישות ייעוץ: פגישת היכרות, פגישה לאחר המבחנים ופגישת סיכום.