לימודי חינוך מיוחד הם מבין תחומי הלימוד האלטרואיסטיים ביותר. הכוונה ללימודים שהדגש בהם הוא מעבר לרכישת מקצוע אלא ברצון הכנה והאמיתי לעזור ולתמוך באנשים עם צרכים מיוחדים. מעבר לאלטרואיזם, כתחום דעת, לימודי חינוך מיוחד הם לימודים מעניינים במיוחד מאחר שהם בנויים מאיגוד של כמה דיסציפלינות, הדנות בצרכים מיוחדים מפרספקטיבות שונות. כל פרספקטיבה שכזו יכולה להיות נושא פורה במיוחד לכתיבת עבודה אקדמית.
למרות שכלפי חוץ נראה שבתחום לימודים מורכב שכזה דווקא יהיה קל לנסח או לבחור נושא לעבודה אקדמית, אולם האמת היא שלא. בדומה לשאר הפקולטות, גם בחינוך מיוחד לסטודנטים לא קל בכלל לבחור נושא לעבודות אקדמיות.
כיצד להקל על תהליך בחירת הנושא בעבודה אקדמית בחינוך מיוחד
לא קל לכתוב עבודה מדעית או עבודת סמינריון, לא יודעים מאיפה להתחיל ומהי כל הפרוצדורה הנדרשת לעבודה טובה. אולם למרות הקושי ניתן להתגבר ולבחור נושא לעבודה האקדמית ללא מאמץ מיותר. בהתייחס ללימודי חינוך מיוחד, היתרון הכי גדול של דיסציפלינה זו הוא העושר האינטלקטואלי שלה. לפיכך יש מגוון רחב של אפשרויות בחירה .
במסגרת לימודים אקדמיים ובפרט בלימודי חינוך מיוחד הסטודנטים לומדים תחומי דעת שונים כשהלימוד עצמו כולל כיצד תחום הדעת מסביר נושא מסוים בחינוך המיוחד. לדוגמה פסיכולוגיה התפתחותית מסבירה כיצד התפתחות תקינה או לא תקינה משפיעה על הלמידה. כמו כן סוציולוגיה מסבירה כיצד החברה מקבלת או מדירה אנשים עם צרכים מיוחדים וכך הלאה. בכל אחד מתחומי דעת אלו קיימים נושאים אפשריים לכתוב עליהם עבודות אקדמיות. לכן כל מה שנותר לסטודנט לעשות הוא לבחור כיוון אפשרי.
השלבים הבאים כוללים קריאה של חומרים מדעיים וכתיבה של כמה נושאים אפשריים שיצוצו במהלך הקריאה. לעומת זאת, הרבה פעמים קריאה נחווית כטרחה, במיוחד כאשר נושא הקריאה איננו מעניין את הקורא. וכשאין עניין לא קיימת מוטיבציה לקרוא. אולם כשנושא הקריאה כובש את הקורא, הקריאה מהירה ונחשבת אפילו למהנה. לכן בהקשר אל עבודות אקדמיות, פשוט יש לבחור תחום שמושך את הסטודנט ומעורר אצלו את יצר המחקר.
הטיפ האחרון נראה אמנם סתמי אולם הוא חשוב במיוחד. בזמן שהסטודנט קורא חומרים לעבודה האקדמית שלו עליו לכתוב רעיונות שצצים לו בזמן הקריאה. שיטה זו טובה מפני שלעיתים קרובות רעיונות ניצתים באופן אינסטינקטיבי בזמן קריאה של חומר מורכב. רעיונות צצים כחלק מעיבוד קוגניטיבי של הטקסט, לכן כפי שדייג שולף דגים מהים, הסטודנט ישלוף רעיונות מהטקסט. וברגע שהרעיון כתוב כל מה שנותר הוא להבנות ממנו עבודה.
לכן בהתייחס אל חינוך מיוחד, אם מסכמים את כל השלבים, על מנת לנסח או לבחור נושא לעבודה האקדמית יש לבחור תחום דעת בחינוך מיוחד שמעניין את הסטודנט. עקב העניין, הקריאה לא תהיה טרחה ובזמן הקריאה הסטודנט צריך לכתוב רעיונות לנושאים שצצו לו בזמן הקריאה.