אחת לכמה זמן מתפרסם סקר שביעות רצון של עובדים במקום עבודתם. בדרך כלל במקומות הראשונים זוכים עובדים בחברות גדולות, גוגל למשל תופסת לרוב את המקום הראשון. אין זה מפתיע שדווקא חברות גדולות תופסות את המקומות הראשונים, אין זה מפתיע גם שמרבית האנשים מחפשים עבודה בחברה גדולה.
זה לא מפתיע שחברות גדולות תופסות את המקום הראשון בסקר, כי קל יותר לבדוק שביעות רצון של עובדים בחברות כאלה ולא בחברות קטנות. ואין זה מפתיע שרוב האנשים ישמחו לעבוד בחברות גדולות, כי אלה חברות שמציעות תנאים יותר טובים, הן מעניקות ביטחון כלכלי הרבה יותר טוב מאשר חברות קטנות, ובהן אפשר להתקדם לתפקידים שונים. כעת עולה השאלה, כיצד ניתן להתקבל לחברה גדולה.
דרכים להתקבל לעבודה בחברה גדולה
בשביל לענות על שאלה, יש להתייחס אליה בשני רבדים. הרובד הראשוני, כיצד בכלל להגיע למצב בו חברה גדולה תפנה אלינו ותזמין אותנו לראיון. והרובד השני, כיצד לעבור את הראיון והמבדקים השונים ולהתקבל.
בשביל להגיע למצב שחברה גדולה תפנה אלינו, אנחנו יכולים ללכת בשני דרכים. הדרך המקובלת, לשלוח קורות חיים במידה ומחפשים עובדים, לבדוק באתר החברה אם מחפשים עובדים, לברר אצל מכרים שעובדים בחברה, הדרכים הטריוויאליות. הדרך הפחות מקובלת, היא זו שמגלה יוזמה אישית. לפנות לחברה ולהציע את שירותינו. רוב הסיכויים שיחזרו אלינו עם תשובה שלילית, אך יש חברות שבוודאי ישמחו לחזור אלינו ולהזמין אותנו לראיון. העובדה שגילינו יוזמה אישית, בוודאי תעשה עליהם רושם.
כאן כבר פתחנו את הדלת, כעת עלינו להיכנס דרכה אל החדר. כלומר לעבור את הראיונות והמבדקים. לשם כך, מוטב להתאמן לפני הראיון והמבדקים. להתאמן כיצד לענות תשובות ברורות, לדבר בקול רם ובטוח בעצמנו, להסביר במשפטים קצרים וברורים מה הניסיון שלנו וכיצד אנחנו יכולים לתרום לחברה, להראות ביטחון עצמי ונוכחות.
סביר להניח שאחרי הראיון יבקשו מאיתנו לעבור בחינות ומבדקים שונים, לכן מומלץ שנרענן את הידע שלנו בנושא, נהיה מוכנים להשיב על כל שאלה בצורה ברורה ומדויקת, והכי חשוב לא ניכנס ללחץ. אנחנו כבר שם, עכשיו תורנו להוכיח שאנחנו מתאימים לעבוד בחברה גדולה.