ניר גלילי, מנכ"ל סונול, הוא בוגר לימודי מנהל עסקים (תואר שני במנהל עסקים למנהלים של אוניברסיטת תל אביב, מסלול אותו סיים בהצטיינות). בהמשך אף מילא תפקיד של מנטור עבור סטודנטים אחרים למנהל עסקים (במרכז ללימודים אקדמיים) כך שבהחלט כדאי להקשיב לעצותיו בתחום.
האם כדאי ללמוד מנהל עסקים לתואר ראשון או שני?
האוניברסיטאות והמכללות האקדמיות השונות מציעות מסלולים של לימודי מנהל עסקים הן לתואר ראשון והן לתואר שני. ההמלצה של ניר גלילי היא ללמוד תואר ראשון בתחום אחר – בין אם כזה שמשיק לתחום הניהול והעסקים ובין אם לאו (הוא עצמו אגב השלים תואר ראשון בהיסטוריה, תחום ששבה את ליבו כבר בגיל צעיר) – ואת מנהל העסקים "לשמור" לתואר השני.
הסיבה לכך היא שמעסיקים רבים נרתעים ממועמדים שהשכלתם צרה יחסית ומתמקדת בתחום ניהול עסקים ומעדיפים בעלי אופקים רחבים ובהתאם תפישת עולם רחבה יותר כפי שנדרש בעולם העסקי של ימינו.
באיזה תחום ממליץ ניר גלילי להתמקד במיוחד?
לימודי מנהל עסקים מתפרשים על פני תחומים רבים יחסית, כשבין השאר זוכים הסטודנטים (בין אם לתואר ראשון ובין אם לתואר שני) לידע וכלים בכל הקשור לטכנולוגיות מידע, ניהול ההון האנושי, מימון, חשבונאות, משפטים, כלכלה, שיווק ועוד.
ברוב המקרים בנוסף להשכלה הרחבה ניתן לבחור תחום שבו מתמקדים וצוברים ידע מעמיק יותר. כך למשל במסגרת לימודי התואר השני במנהל עסקים במכללה האקדמית נתניה ניתן לבחור בין התמחות בניהול אסטרטגיה ויזמות, התמחות בשיווק ודיגיטל, התמחות בפסיכולוגיה עסקית וניהולית ועוד.
ההמלצה של ניר גלילי היא למצוא את הנישה שבה אתם מצטיינים – ואם למדתם לתואר ראשון בתחום אחר הרי שמן הסתם בינתיים צברתם ניסיון חיים בלתי מבוטל כך שתוכלו לדעת איפה תוכלו להביא את עצמכם ואת כישוריכם לידי ביטוי מקסימלי.
איך לבחור אוניברסיטה או מכללה אקדמית?
בחירת תחום ההתמחות משפיעה כמובן גם על בחירת האוניברסיטה או המכללה האקדמית שבה תלמדו לתואר במנהל עסקים.
ישנם מוסדות לימוד רבים המציעים מסלולי לימוד בתחום ובהם אוניברסיטת תל אביב (שבה למד כאמור ניר גלילי), האוניברסיטה העברית, הטכניון, המרכז הבינתחומי הרצליה שמזוהה מאוד עם לימודי מנהל עסקים, המרכז האקדמי פרס שברחובות, אוניברסיטת בן גוריון שבבאר שבע, המרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת גן, הקריה האקדמית אונו ועוד.
ההמלצה העיקרית היא לבחור מוסד לימודים שמציע התמחות בתחום שבו אתם מצטיינים, כשפרמטר חשוב נוסף הוא נוחות ההגעה אליו והגמישות מבחינת הלימודים כך שתוכלו לשלב אותם בקריירה.
עוד פרמטר שאי אפשר להתעלם ממנו הוא המחיר, שכן ישנו פער משמעותי בין שכר הלימוד באוניברסיטאות שבהן תואר שני עולה כ-25,000 ש"ח (הלימודים נמשכים שנתיים) לבין שכר הלימוד במכללות האקדמיות שבהן עלות התואר יכולה להיות כפולה ואף למעלה מכך.