במאמרים האחרונים שלנו בדקנו את נושא הדחיינות בעבודה מהבית ואת הפחדים שגורמים לנו לדחות פעילויות של חיפוש עבודה. הפעם נעסוק בנושא מזוית אחרת – מה לעשות כאשר חיפוש עבודה מרגיש כמו משימה שגדולה עלינו.
לימודים זה טוב ויפה – אבל אם לא נמצא את עצמנו לאחר מכן בשוק העבודה – אנחנו בבעיה.
הרעיון של להתחיל לחפש עבודה בכלל וכפרילנסר בפרט, במיוחד אם חיפוש עבודה זה משהו שלא עשית במשך שנים רבות, יכול להיות מאוד מפחיד. לא פלא שאנשים רבים מתקשים אפילו להתחיל. בוא נודה באמת, זאת משימה גדולה. אבל כמו רוב הפרויקטים הגדולים בעולם הפרילנס, ניתן לחלק אותו למספר צעדים קטנים על מנת להפוך אותו לקל יותר לניהול. לפניכם מספר טיפים עבור מציאת עבודה לפרילנסרים, מבית אתר XPlace.
ערוך רשימה
התחל על ידי כתיבת רשימה של הדברים שאתה צריך לעשות, כמו יצירת קורות חיים, סימון מעסיקים פוטנציאלים, בניית רשת של קשרים וכן הלאה. מתחת לכל אחד מאלה, עליך לכתוב את הצעדים הדרושים כדי להשלים משימה מסוימת. יצירת קורות חיים, לדוגמא, עשויה לחייב אותך:
– לחקור סגנונות שונים של קורות חיים ולבחור את זה שהכי מתאים לסיטואציה שלך.
– לאסוף כל פרט או ניירת שיעזרו לך למלא את הפרטים הבסיסיים, כמו התאריכים של היסטוריית העבודה שלך.
– לזהות את ההישגים הרלוונטים ביותר לתפקיד שאתה מתראיין עבורו.
הרשימה עצמה עשויה להיות מרתיעה משהו, אבל רק תזכור שאתה לא צריך לעשות הכל ביום אחד וכל צעד נוסף שתעשה יקרב אותך למטרה הסופית שלך. לכתוב את כל זה במקום לנסות לתכנן הכל בראש זה די חשוב בגלל שזה קל יותר לשים דברים בסדר הגיוני שירגיש יותר קונקרטי.
לתכנן כל יום
בסופו של כל יום, תכנן את הפעילויות שלך ליום הבא על ידי הקצאת זמן קבוע מראש. היצמד לזמנים שקבעת, בין אם אתה נהנה מהמשימה או לא. זכור שאפילו 15 דקות שמוקצבות למשימה מסוימת באופן קבוע יובילו בסופו של דבר להשלמתה. מגבלות זמן ותאריכי יעד, במיוחד אם הם קצרים למדי, יכולים להיות יעילים למדי בכל הקשור לשמירה על מוטיבציה.
להכיר כל צעד
סמן כל פעילות יומית ברגע שהשלמת אותה. תחושת הסיפוק וההישג מלראות את ההתקדמות שעשית היא מאוד מתגמלת.
שנה את הרשימה בהתאם לצורך
אל תדאג אם אתה מגלה שיש צורך להוסיף משימות נוספות תוך כדי עבודה. זה יכול להיות קשה לפעמים לפרט על כל צעד מראש, במיוחד שאתה לומד תוך כדי תנועה.
תרכוש ידע
דברים נוטים להרגיש גדולים עלינו כאשר אנחנו לא לגמרי מבינים אותם, אז השתמש בכל המשאבים העומדים לרשותך (ולא רק הם) כדי למצוא את האינפורמציה שאתה צריך, והמשימות ירגישו קלות יותר לניהול.
תברך את עצמך
עצור מידי פעם כדי להסתכל לאחור על כל מה שהשגת עד כה. אולי נותרה לך עוד דרך ארוכה, אבל כשתראה את ההתקדמות שעשית ואת הזמן והמאמץ שהשקעת, לחזור אחורה או לעצור הכל לחלוטין תהיה אפשרות הרבה פחות סבירה עבורך.
תחשוב חיובי
אל תפסיק להזכיר לעצמך את כל היתרונות של השלמת המשימה שעל הפרק, כדי לעצור כל מחשבה שלילית שיכול לעכב אותך.
תחשוב שלילי
תמשיך להזכיר לעצמך את התרחיש הגרוע ביותר שיכול לקרות אם לא תשלים את המשימה.
בחר לעצמך מנטרה
יש הרבה ציטוטים על נקיטת פעולה, למשל "הסוד של להשיג יתרון הוא קודם כל להתחיל" (מארק טווין). בחר אחד שבאמת מדבר אליך, כתוב אותו ושים אותו במקום שתמיד תוכל לראות אותו בזמן שאתה עובד על מנת לקבל השראה.
לפני שתשים לב הדחיינות שלך תהיה נחלת העבר, והעתיד ורוד יותר.
לאור כמות המאמרים בנושא, פרילנסרים כבר אמורים להבין שהם חייבים תמיד להיות מוכנים, לשמור ולחדד את הכלים שלהם לחיפוש עבודה מהבית, מקורות החיים ועד רשת הקשרים המקצועית שלהם, אסור לתת לכלים האלה לקבל חלודה – לא משנה כמה ביטחון הם מרגיש בפוזיציה הנוכחית שלהם. והסיבות לכך הם:
אף פעם לא תהיה מופתע
לעזוב מקום עבודה יכול לקרות באופן בלתי צפוי, במיוחד בעולם הפרילנס, ומסיבות רבות שאולי כן ואולי לא קשורות אליך. כשאתה כבר במצב של פאניקה מהמחשבה על המשכורת הבאה ומהיכן היא תגיע, זה קשה במיוחד לעשות עבודה טובה בעדכון קורות החיים, לבקש הפניות או לבנות רשת קשרים.
חיפוש העבודה שלך יהיה יעיל יותר
עכשיו כשאתה ממהר לצוד את העבודה הבאה שלך, אתה עלול לעשות את כל הדברים שמומחים בתחום מייעצים שלא לעשות, כמו להכין קורות חיים מאולתרים וכלליים שלא ימצאו חן בעיני שום מגייס עבודה ושליחה שלהם לכל חברה שמפרסמת בלי קשר להאם אתה בכלל מתאים לעבודה. זה לוקח זמן ליצור קורות חיים אפקטיביים ואסטרטגיית חיפוש עבודה.
לא תצטרך להתפשר
להיות מוכן לחיפוש עבודה יכול לעשות את ההבדל בין למצוא עבודה במהירות ובקלות לבין להיות פרילנסר מחוסר עבודה במשך חודשים ולפעמים אפילו יותר. זה גם ההבדל בין הצורך לקבל כל עבודה שמוצעת לך מתוך יאוש לבין היכולת לבחור את העבודה שאתה באמת רוצה.
השם שלך תמיד רלוונטי
תמשיך לשמור על קשר עם, ובכן, אנשי הקשר שלך, תמשיך לפרסם בפורמים וקבוצות דיון מקצועיות בתחום ההתמחות שלך ותמשיך להשתתף באירועים ליצירת קשרים. ואז, כשהזדמנות נהדרת עבורך תהיה על הפרק, אנשים יחשבו עליך, ואתה תהיה מוכן, גם אם אתה לא מחפש עבודה בפועל.
אנשים רבים ממשקיעים פחות זמן ומאמץ בהכנות לבלתי צפוי מאשר לחופשה השנתית שלהם. אל תהיה אחד מהם. וודא שחיפוש העבודה שלך תמיד מתקיים מאחורי הקלעים ושתמיד יש לך תוכנית מוכנה למקרה שתצטרך אותה. לזה אני קורא, להתכונן להצלחה!
מאמר מעולה!!!
תודה רבה